Ezeket a koktélokat akár otthon is elkészítheted

A fiatalabb generáció tagjai a hétvégéket már sokszor töltik az idejüket kikapcsolódásként partizással, ahol az alkoholos italok bő kínálattal vannak jelen.
Ezeket a koktélokat akár otthon is elkészítheted

Azt ugye tudjuk, hogy a különböző italokat nem célszerű keverni, de van olyan, amiket bizony ügyesen elkészítve, feldobhatunk egy partit. Sok esetben nem is biztos, hogy érdemes elmenni hazulról, hiszen házilag is tudunk keverni egy jó koktélt, a mixelés ugyanis remek alkalom az együttlétre.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen italokat készíthetsz otthon, valamint kitérünk a bárfelszerelések árára is.


Alapvető bárfelszerelések

Ha többször keverünk otthon koktélokat - bár meg tudjuk tenni ezt egy mélyebb tálban is -, akkor célszerű beszerezni egy koktélkeverő shakert. A koktélok készítéséhez ez a legfontosabb eszköz, enélkül nehéz jó keveréket készíteni. Rozsdamentes acélból készül, és könnyen tisztítható. Pár ezer forinttól, egészen a több tízezres nagyságrendig terjed az áruk.

Szükségünk lehet még egy koktélszűrőre is, amivel a jeget szűrjük le az italról. Csipesz sem árt ha van, hiszen a munkavégzés fontos eszköze, gyorsan és egyszerűen lehet vele dolgozni.

A koktélkanál, más néven bárkanál praktikusabb egy konyhai kanálnál, ugyanis ezzel a csavart nyél miatt, hatékonyabban lehet dolgozni, mint a sima kanállal. A citrus nyomóval gyorsan és könnyen nyomhatjuk ki a citrom vagy lime levét, amire sokféle koktél ízesítése során szükség van, nem csak báreszközként használható.

Ezek az alapvető báreszközök kiválóak otthoni használatra, de ezeken kívül még van pár, amivel érdemes bővíteni az eszköztárat, ilyen a palackzáró dugó, valamint az italkiöntő.

Néhány gyorsan elkészíthető koktél recept

Nagyon egyszerűen megtanulható a koktél készítés otthon is főleg ha vannak hozzá jó eszközeink.


1. Pina Colada

Ez egy népszerű ital, de nem bonyolult az elkészítése, mindenkinek meg kell egyszer kóstolnia.

Összetevői: 50 ml fehér rum, 25 ml kókuszkrém, 25 ml 20%-os tejszín, 200 ml ananászlé.

Jól keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük egy jeges pohárba.

2. Mojito

Mindenki hallott már erről a népszerű italról, nagyon finom, de csak akkor, ha megfelelően van elkészítve.

Összetevői: Fél lime 4 szeletre vágva,5 friss mentalevél, 1 evőkanál cukor, 50 ml arany rum, szódavíz, néhány szem eper vagy málna.

Először a lime-ot, a mentát és a cukrot tegyük egy pohárba, nyomjuk össze őket, majd öntsük fel a poharat rummal és szódával, végezetül alaposan keverjük össze a hozzávalókat.


3. Fluffy Duck

Ez egy sárga finom ital, ami limonádéval készül, amitől igazán eredet íze lesz.

Összetevői: 25 ml tojáslikőr (Advocaat), 25 ml fehér rum, 25 ml 18%-os tejszín, limonádé.

A rumot, a tejszínt és a tojáslikőrt keverjük össze, majd öntsük fel a maradék részt limonádéval. Lehet a tejszín helyett jégkrémet is használni.

Összegezve

Ez a pár egyszerű koktél otthon is elkészíthető, kiváló választások esténként vagy hétvégente, csak a megfelelő báreszközökre van szükség ahhoz, hogy isteniek legyenek.

Kapcsolódó cikkek

Bortárolás otthon egyszerűen és olcsón

Bortárolás otthon egyszerűen és olcsón

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor jönnek a vendégek, felbontjuk azokat a borokat, amiket végül aztán nem fogyasztunk el teljesen.

Ezeket a koktélokat akár otthon is elkészítheted

Ezeket a koktélokat akár otthon is elkészítheted

Kíváncsi vagy, hogy milyen eszközökkel és milyen italokat készíthetsz otthon a családtagok számára?