Online társkereső majmoknak

A hollandiai Appenhaul állatkertben indult kísérlet során, az emberszabásúmajmok táblagépen válaszhatnak megfelelő partnert maguknak. A kísérlet négy évig fog tartani, a szakemberek az eddigi eredményeket ígéretesnek tartják.
Tinder majmoknak - online társkereső majmoknak

Az apeldoorni Appenhaul állatkertben élő nőstény orángutánoknak és bonobóknak táblagépen mutatnak képeket hím fajtársaikról, és a reakciók alapján próbálnak következtetni az érzelmeikre. A majmok sokszor közömbösen reagálnak a képekre, de előfordul, hogy erős érzelmeket, például agresszivitást vált ki belőlük egy-egy fotó. A kísérlet úgy néz ki, hogy a majmoknak a kép megtekintése után meg kell nyomniuk egy gombot, amely alapján a kutatók mérik a reakciójukat. A vizsgálat során kiderült, hogy a bonobók főleg olyan fotókra reagáltak, amely például szexuális aktust ábrázoltak, vagy más pozitív érzést kiváltó magatartást.

Két nőstény orángutánnal is elkezdték a párkeresést, Sambojánál olyan erős érzelmi kitörést váltott ki, hogy szétverte a képernyőt.

​A kutatók szerint a párkereső applikáció eredményesebbé teheti a tenyészprogramot, mivel segít megtalálni a megfelelő társat a szaporodáshoz. Ezzel a modern társkereséssel megoldható az a probléma, hogy a különböző helyekről összehozott állatok nem párzanak, mert nem tetszenek egymásnak. A vizsgálati eredményekkel megelőzhetőek ezek a meddő és költséges találkozások.

Kapcsolódó cikkek

Letölthető festmények

Kedvenc festményeink most háttérképként is letölthetők

Mindenkinek van legalább egy kedvenc festménye. Ezt ma már háttérképnek is letölthetjük.

Tinder majmoknak - online társkereső majmoknak

Online társkereső majmoknak

Az majmok is online kereshetik már a párjukat.

Ingyenes fotók - legjobb ingyenes stockphoto oldalak - ingyenes képek

A legjobb ingyenes stockfotó oldalak

Ma már nagyon sok ingyenes oldalról menthetünk le ingyenesen stockfotókat.