Online társkereső majmoknak

A hollandiai Appenhaul állatkertben indult kísérlet során, az emberszabásúmajmok táblagépen válaszhatnak megfelelő partnert maguknak. A kísérlet négy évig fog tartani, a szakemberek az eddigi eredményeket ígéretesnek tartják.
Tinder majmoknak - online társkereső majmoknak

Az apeldoorni Appenhaul állatkertben élő nőstény orángutánoknak és bonobóknak táblagépen mutatnak képeket hím fajtársaikról, és a reakciók alapján próbálnak következtetni az érzelmeikre. A majmok sokszor közömbösen reagálnak a képekre, de előfordul, hogy erős érzelmeket, például agresszivitást vált ki belőlük egy-egy fotó. A kísérlet úgy néz ki, hogy a majmoknak a kép megtekintése után meg kell nyomniuk egy gombot, amely alapján a kutatók mérik a reakciójukat. A vizsgálat során kiderült, hogy a bonobók főleg olyan fotókra reagáltak, amely például szexuális aktust ábrázoltak, vagy más pozitív érzést kiváltó magatartást.

Két nőstény orángutánnal is elkezdték a párkeresést, Sambojánál olyan erős érzelmi kitörést váltott ki, hogy szétverte a képernyőt.

​A kutatók szerint a párkereső applikáció eredményesebbé teheti a tenyészprogramot, mivel segít megtalálni a megfelelő társat a szaporodáshoz. Ezzel a modern társkereséssel megoldható az a probléma, hogy a különböző helyekről összehozott állatok nem párzanak, mert nem tetszenek egymásnak. A vizsgálati eredményekkel megelőzhetőek ezek a meddő és költséges találkozások.

Kapcsolódó cikkek

YouTube: hogyan lehet a bevételeket növelni?

Bónusz kereseti lehetőség a legjobb Youtubereknek

Manapság sok youtuber él közöttünk. Számukra mutatunk lehetőséget, plusz bevételekre.

Letölthető festmények

Kedvenc festményeink most háttérképként is letölthetők

Mindenkinek van legalább egy kedvenc festménye. Ezt ma már háttérképnek is letölthetjük.

Tinder majmoknak - online társkereső majmoknak

Online társkereső majmoknak

Az majmok is online kereshetik már a párjukat.