Ezekkel a szakképesítésekkel tuti egzisztenciád lehet, ha érdekel az informatika

Az IT mindig is az a terület volt, amiben érdemes stabil tudásalapot elsajátítatni, hiszen óriási a kereslet a jó informatikai szakemberek iránt.
Ezekkel a szakképesítésekkel tuti egzisztenciád lehet, ha érdekel az informatika

Aki azt szeretné, hogy több év, évtized múlva is keresett és jól megfizetett szakmája legyen, annak érdemes az informatika felé venni az irányt. Összegyűjtöttük a három legnépszerűbb IT szakmát.

Az informatikai képzések nemcsak a közeljövőre nézve jelentenek megtérülő befektetést, már az elmúlt években is egyre nagyobb lett a kereslet a jó szakemberek iránt és úgy tűnik ez a tendencia csak tovább erősödik, ráadásul minden eddiginél könnyebb most elsajátítani egy új szakképesítést az online oktatás elterjedésének köszönhetően.

Herczeg Rudolftól, a Ruander Oktatóközpont vezetőjétől megtudtuk, rengetegen azért jelentkeznek online képzésre, mert praktikusabb, kényelmesebb otthonról tanulni, illetve nem kell hozzá utazni sem - amivel szintén időt spórolunk, ráadásul semmilyen hátrány nem éri az online résztvevőket a tanteremben tanulókkal szemben, hiszen ugyanúgy, mint a tantermi képzéseken, az oktató folyamatos előadás keretében oktatja az anyagot online csatornán keresztül. „Az informatikai képzés valóban egy életre szóló befektetés.

Érdemes minél előbb belevágni, így egy stabil és kihívásokkal teli jövő elé nézhetünk, ami nem mellesleg általában kiemelt bérezéssel is jár a jelenlegi munkaerőpiacon. Aki olyan szakmát szeretne, amivel szabadidejében vagy kötetlen munkaidőben komolyabb keresetre tehet szert, annak érdemes valamilyen fejlesztői tanfolyamra beiratkozni, hiszen akár szabadúszóként is nekivághat a karrierje kiépítésének a tanfolyam után. Akkor sem árt megfontolni egy informatikai képzést, ha saját vállalkozásunknak van szüksége valamilyen digitális tartalomra, weboldalra, programra stb. és nem szeretnénk külsős szakembert felkérni a munkára.”

Akár online, akár a hagyományos tantermi oktatást választjuk a cél a fejlődés és a biztos tudás.

Lássuk, melyik a három legnépszerűbb IT sikerszakképesítés:

  1. Junior rendszerüzemeltető – stabilitás és komplexitás

Ha szeretjük a rendszerszemléletet, a hálózati technológiákat és nem riadunk vissza attól sem, ha fel kell kelni a billentyűzet mellől és fizikailag is hozzá kell nyúlni egy rendszerhez, akkor a rendszerüzemeltető szakképesítés bizonyosan a lehető legjobb választás lehet egy új szakképesítés elsajátítására. Az informatikai rendszerek karbantartása, kiépítése, illetve új technológiák bevezetése, mint például a felhő alapú megoldások, és ezek menedzsmentje minden modern cég – nem csak informatikai – igényei közé tartozik. Ahogy pedig a digitalizáció egyre jobban behálóz mindent, ezek a rendszerek is egyre nagyobbak, kiterjedtebbek lesznek, amihez egyre több hozzáértő szakemberre is szükség van. A Junior rendszerüzemeltető képzésen a kurrens technológiák működési alapjait és azok konfigurálhatóságát sajátíthatjuk el, hogy később akár kisebb, akár nagyobb informatikai rendszereket is magabiztosan tudjuk kiépíteni és karbantartani.

  1. Junior Java Backend fejlesztő – sajátítsd el a gondolkodásmódot!

Ha inkább a programozás vonz és annak a kihívásai, alapvetően fehérkesztyűs informatikusok szeretnénk lenni, aki inkább a szoftverrel, mint a hardverrel foglalkozik, akkor jó választás lehet a Junior Java Backend fejlesztő képzés. A Java programozási nyelv az egyik legismertebb programozási nyelv a világon, így piaci relevanciája megkérdőjelezhetetlen, sokcélú felhasználása pedig nagyon színes felhasználási területet eredményez, a banki rendszerektől, az ipari automatizáláson keresztül egészen a mobilfejlesztésig mindenhol megjelenik, így mindenki megtalálhatja a nyelven belül a saját területét, amivel szívesen foglalkozik. A Junior Java Backend fejlesztő képzésen a Java nyelv megismerése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a háttérlogika felépítésére is, mert egy jó Java fejlesztő nem csak a Java programozási nyelvet ismeri, hanem programozni tud Java nyelven.

  1. Junior Frontend fejlesztő – a tökéletes felhasználói élményért

Ha minket vonz a programozás, de nem szeretnénk a nyers kódok rengetegében elsüllyedni, kicsit felhasználóhoz közelebbi területre szeretnénk specializálódni, jó választás lehet a Junior Frontend fejlesztő képzés. A frontend fejlesztő az a fejlesztő, aki kialakítja egy weboldal kliens oldalon (a böngészőben) futó program és nem ritkán design részét. Ez a fejlesztési terület amellett, hogy sok technológia összehangolt ismeretét igényli, így kihívásokkal teli, a felhasználó által kezelt és látott eszközök működését biztosítja, így nem annyira elvont terület, mint például egy szerver oldali fejlesztés. Aki tehát szereti a design-olást és érez magában potenciált a design mögé ültetett programlogika kialakításához ez lesz az ő területe.

Kapcsolódó cikkek

Ezekkel a szakképesítésekkel tuti egzisztenciád lehet, ha érdekel az informatika

Ezekkel a szakképesítésekkel tuti egzisztenciád lehet, ha érdekel az informatika

Az IT mindig is az a terület volt, amiben érdemes stabil tudásalapot elsajátítatni, hiszen óriási a kereslet a jó informatikai szakemberek iránt.

Amit nem tudtál a segédkönyvtárasokról!

Amit nem tudtál a segédkönyvtárasokról!

Igyekeztünk összegyűjteni mindent, amit nem tudtál a segédkönyvtárasokról, ha éppen segédkönyvtáras képzésre jelentkezésen gondolkodnál.