Hogyan lehetek influenszer? Most kiderül!

Megjelent Nagy Róbert Influencer videók készítése netre című kézikönyve.
Hogyan lehetek influenszer? Most kiderül!

Ki ne hallott volna még napjaink egyik legnépszerűbb trendjéről, az influencerkedésről? Egy-egy divatos influencer könnyed, látszatra teljesen spontán videóit nézve ki ne kérdezte volna meg magától: „Ezt én is meg tudnám csinálni, nem igaz?” Ki ne dobna össze szívesen egy vicces, kaland- vagy éppen trashvideót, amire aztán lájkok és megosztások tömege érkezik, mi pedig fürödhetünk a 15 perc hírnév adta sikerben és jóérzésben? …Sokan nem gondolnák, hogy ezen a területen egyáltalán nem is annyira könnyű sikereket elérni, mint ahogy az a hozzá nem értő kívülállónak tűnhet.

Nagy Róbert Influencer videók készítése netre című kézikönyve ebben segít: azaz megadja az alapokat a leendő, reménybeli influencereknek a netes videók elkészítéséhez, feltöltéséhez és népszerűsítéséhez. De figyelem: a könyv egyáltalán nem csak a leendő influencereknek szól! Mindenkinek bátran ajánlható, aki szívesen készítene videókat, amelyeket aztán meg is osztana az interneten, vagy csak egyszerűen érdeklődik a téma iránt, és szívesen olvasna róla közérthetően és szórakoztató stílusban.

Belevágnál az influencerségbe? Akkor ez a te könyved!

Ez a praktikus kis könyv feltérképezi a lehetőségeket, és beavat a műszaki háttérbe, azaz ellát mindazzal a tudással, ami egész egyszerűen elengedhetetlen, ha valaki influencerkarrier beindításán gondolkodik. Emellett pedig a társadalmi vonatkozásokkal is foglalkozik, ami szintén nagy érdeklődésre számot tartó terület azoknak, akik szeretnek a jelenségek mögé nézni, és a „Miért?”-ekre választ találni. Az olvasó előbb áttekintheti a felvételkészítés eszközeit, ide értve a bárki számára elérhető és népszerű okostelefont, valamint a webkamerát, a fényképezőt, a videokamerát, a drónt és így tovább. Ezután elmélyedhet a videó- és a hangszerkesztés rejtelmeiben, miközben a könyv világosan, lépésenként vezet végig a szerkesztőprogramok használatán, a videómegosztó oldalakkal (YouTube, TikTok stb.) kapcsolatos tudnivalókon és a feltöltés menetén. De itt még nem állhat meg a kedves olvasó, hiszen a felvételkészítés és publikálás jogi kérdéseivel is elengedhetetlen foglalkozni annak, aki influencerkedésre adja a fejét, különös tekintettel a szerzői és személyiségi jogi vonatkozásokra – ugye, hogy nem is annyira egyszerű ez az egész?...

A könyv olvasója választ találhat továbbá az alábbi kínzó kérdésekre is: tulajdonképpen mit kell tenni a sikerhez? És mennyit lehet egyáltalán keresni ezzel? Mi a mítosz, és mi a valóság az influencerkedés területén?

A könyv további részében pedig az influencerséget mint társadalmi jelenséget tekintheti át a kíváncsi olvasó a szociológia, közgazdaságtan, jog és kriminológia segítségül hívásával, mindezt azonban röviden és közérthető formában tálalja ez a remek olvasmány. Ami pedig nem maradhat ki: a megértéshez példaként szolgáló videók felsorolása, de emellett szó esik a népszerűség pszichológiájáról és a jelenség veszélyeiről is.

Influencerségre fel – nézzük, kinek van bátorsága belevágni, és minden oldalról megismerni ezt a nem is annyira egyszerű – nyugodtan mondhatjuk úgy, hogy: – mesterséget!

Kapcsolódó cikkek

Amazon Key In-Home

Amazon Key In-Home

Ekkor is eljut a csomag a lakásodba, ha nem vagy otthon.

Poppy, a Youtube sztár

Poppy, a Youtube-sztár

Bemutatjuk Poppyt, akiről mindenki azt hiszi, hogy ember.

Ingyenes fotók - legjobb ingyenes stockphoto oldalak - ingyenes képek

A legjobb ingyenes stockfotó oldalak

Ma már nagyon sok ingyenes oldalról menthetünk le ingyenesen stockfotókat.