Dresszkód férfiaknak. Fókuszban az ingek

A férfiak nagy része nem is visel inget a mindennapokban, de nem is szeretik túlzottan ezt a ruhadarabot, főleg, ha nem egy kényelmes, minőségi darabot választottak.
Dresszkód férfiaknak. Fókuszban az ingek

A férfiak nagy része nem is visel inget a mindennapokban, de nem is szeretik túlzottan ezt a ruhadarabot, főleg, ha nem egy kényelmes, minőségi darabot választottak. Nos, mint az öltöny viselésére, úgy az ingekre is vonatkozik néhány szabály, amelyet érdemes betartani még akkor is, ha nem igazán követjük a divatot és nem foglalkozunk holmi trendekkel. Mutatjuk, hogy mire ügyelj, amikor inget viselsz, akár hétköznapi viseletként, akár valamilyen eseményen.

Milyen is az az üzleti megjelenés?

Az üzleti szférában, vagy az irodában dolgozó férfiak számára fontos az igényes külső és megjelenés. A férfiaknak kötelező öltönyt viselniük. Az öltönyhöz ing illik, és ha már inget visel egy férfi, akkor érdemes nyakkendőt is hordani, hiszen egy jól megválasztott nyakkendő sokat javít az összképen. Az öltönyzakó alá lehet még felvenni mellényt és természetesen ehhez a szetthez csakis bőrcipőt illik viselni.

Mi is az az „üzleti viselet”, vagy „üzleti ing”?

Nos, a neve azt sugallja, hogy ez nem egy kényelmes viselet, pedig erről szó sincs. Az úgynevezett üzleti ingek sok esetben sokkal puhább és kellemesebb anyagból készülnek, mint azok az ingek, amelyeket a férfiak egyes eseményekre magukra öltenek és az öltöny alá felvesznek. A férfi üzleti ingek széles választékban készülnek manapság, így bárki megtalálhatja a kedvének és az ízlésének valót.

Színek az üzlet világában

Az üzletemberek gyakran viselnek fehér vagy halványkék színű inget. Nos, ezt is egyfajta dresszkód írja elő, de azért nem ennyire szigorúak és merevek a szabályok, merthogy a színpalettában megtalálható még a törtfehér, a krémszín, a halványabb pasztellszínek és egy üzleti ing akár még levendulaszínű is lehet.

A csíkos szett és ing

A csíkos ing viselése is elfogadott az üzleti életben, azonban az összhatásra ügyelni szükséges. Ha az ing csíkos, akkor az öltönyzakó, a nadrág és a nyakkendő sem lehet az. A csíkok vastagsága sem mindegy, hogy mekkora. Minél vékonyabb csíkok vannak beleszőve az ingbe, annál formálisabb viseletnek számít az adott ruhadarab.

A kockás ing

A kockás ing nem igazán elfogadott az üzleti életben. A kockás ing alá egy pamutpóló illik leginkább. Egy üzletember viszont semmiképpen sem hord pólót, hiszen a póló egy sportos viselet és egyáltalán nem komoly üzletemberhez való viselet.

Az ing és a pulóver

Inget és pulóvert is lehet alkalmi szettként viselni, habár az üzleti életben kevésbé elfogadott. Ez tény. Amennyiben az ing és a pulóver kombináció mellett döntünk, fontos, hogy meglegyen a kontraszt, azaz, ha világos inget választunk, tudnunk kell, hogy ahhoz egy sötétebb pulóver illik, míg egy sötét pulóver alatt egy világosabb ing mutat jól. Ha kedvet kaptál az elegánsabb öltözékhez, csak keress egy webáruházat, és szemezgess a férfi ingek és üzleti ingek között.

Kapcsolódó cikkek

Letölthető festmények

Kedvenc festményeink most háttérképként is letölthetők

Mindenkinek van legalább egy kedvenc festménye. Ezt ma már háttérképnek is letölthetjük.

Tinder majmoknak - online társkereső majmoknak

Online társkereső majmoknak

Az majmok is online kereshetik már a párjukat.

YouTube: hogyan lehet a bevételeket növelni?

Bónusz kereseti lehetőség a legjobb Youtubereknek

Manapság sok youtuber él közöttünk. Számukra mutatunk lehetőséget, plusz bevételekre.