A Doro két új, nyomógombos mobiltelefont mutatott be

Doro 7000H, Doro 780X - kifejezetten időseknek tervezve.
A Doro két új, nyomógombos mobiltelefont mutatott be: Doro 7000H és a Doro 780X

A Doro friss európai felmérése szerint a hagyományos kialakítású mobiltelefonnal rendelkező 65 év feletti korosztály több mint fele vásárolna újra klasszikus formájú készüléket.Ez az adat is egyértelműen jelzi az ilyen irányú fejlesztések és az innováció fontosságát ebben a kategóriában. Az eredményekkel összhangban a Doro, a világ vezető szenior telefongyártója két új, klasszikus kialakítású, nyomógombos modellt mutatott be: a Doro 7000H és a Doro 780X az idősebb felhasználók eltérő élethelyzeteiben nyújthat segítséget.

Doro 7000H: Akár egy vezetékes telefon

Az elsősorban otthoni használatra tervezett Doro 7000H a korábbi, vezetékes telefont válthatja fel az idős felhasználók otthonában. Bár kialakításában hasonlít egy modern vezetékes telefonra, a Doro 7000H SIM-kártyával működik és akár otthoni WLAN-hotspotként is használható. A kényelmet szolgálja az asztali töltő dokkoló, melyben napközben is bármikor megtalálja készülékét idős használója.

Más Doro mobiltelefonokhoz hasonlóan a Doro 7000H szeparált, nagy kontrasztú nyomógombokkal és egyszerűsített felhasználói felülettel rendelkezik.

Az új modellben a beépített szelfikamera segítségével idős szeretteink videohívást is indíthatnak, vagy fogadhatnak, például a WhatsApp-on keresztül. A kompakt és elegáns kialakítás, az elkülönített, nagy kontrasztú billentyűk összességében mind az egyszerű kezelhetőség élményét adják.

Doro 780X: Egyszerűség és biztonság

Míg az új Doro 780X a funkciók számát a legalacsonyabb szinten tartja, addig a biztonságot a legmagasabb szintre helyezi. Azzal, hogy a modellben csak a legalapvetőbb funkciók kaptak helyet, a Doro egy valódi piaci rést töm be: a nehézségekkel élő idősek is könnyen használhatják. A robusztus és rendkívül egyszerű kialakítású mobilon három gyorstárcsázó gomb kapott helyet, A-B-C jelöléssel. Ezek egyikének megnyomásával érheti el legfontosabb kontaktjait a készülék idős használója.

A 780X modell 2,8 hüvelykes, világos és könnyen olvasható kijelzővel, állítható szövegmérettel és egyszerűsített felhasználói felülettel rendelkezik. A hallás problémákkal élő felhasználóknak sem kell lemondani a telefonálás élményéről, mivel a készülék hallókészülékekkel is (HAC) kompatibilis.

A biztonságérzet növeli az ún. biztonsági időzítő funkció: ha szükséges, az időzítő bekapcsolható például zuhanyzás előtt. Ha egy bizonyos időn belül használója nem deaktiválja, vagyis nem kapcsolja ki az időzítőt, akkor a tárolt névjegyeket a telefon tárcsázni fogja, riasztva ezzel a hozzátartozókat. Vészhelyzet esetén egy dedikált SOS gomb megnyomásával is riaszthatók az előre rögzített számokon az ismerősök.

A biztonságot GPS-lokalizáció és távvezérlés funkciók is szolgálják.

A Doro a 7000H és a 780X új, 4G-s modelljei 2020 őszétől elérhetők világszerte.

*Forrás: Senior Research 2020, Doro-River Research

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes fotók - legjobb ingyenes stockphoto oldalak - ingyenes képek

A legjobb ingyenes stockfotó oldalak

Ma már nagyon sok ingyenes oldalról menthetünk le ingyenesen stockfotókat.

Internetes trendek, Instagram trendek

Pózok, mémek a digitális korban

Az internetes posztolók képi trendjeit láthatod, olvashatod.

Így segíthet okostelefonod egy egészségesebb életmód kialakításában

Így segíthet okostelefonod egy egészségesebb életmód kialakításában

Szakítsunk rossz szokásainkkal, és ugroljunk fejest valami újba!