Gin

Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe! Talán évekig a legismertebb long drink a gin tonik volt, amely idővel veszített népszerűségéből. Manapság azonban ismét egyre többen találnak re erre a fantasztikus italra, amely nemcsak finom, hanem gyógyszerként sem utolsó. A bárok polcain és az otthoni kínálatban is érdemes tehát tartani belőle. Mutatjuk, hogy miért!
Gin

Mi is az a gin tulajdonképpen?

A gin alapvetően egy borókaízesítésű ital, amelyet kizárólag természetes gyógy- és fűszernövények alkotnak. Persze a legnagyobb mennyiségben az előbb említett borókát fedezhetjük fel benne, de sokszor adnak hozzá különleges hozzávalókat is. Ma már nemcsak ízesített, hanem fűszeres gineket is kóstolhatunk.

A gyógynövényes ital hatásai

A piacon találhatunk olyan változatot is, amely 31 különféle összetevőt tartalmaz, ami nem csoda, hogy már-már felér egy orvossággal. A különlegességek között megtalálható a Hendrick’s Gin, amely uborka- és rózsaesszenciát is tartalmat. Ott van továbbá a levendulás Avition és a Bombay Sapphire East gin is, amiben nagy mennyiségben van jelen a citromfű és a feketebors.

A mai gin tonic őse a britektől származik, amelyet akkor a malária ellenszereként alkalmaztak. Mivel a mai változatok nagy része koktélok alapszesze, így nehéz őket különválasztani. Az azonban biztos, hogy mivel csak és kizárólag természetes növényeket tartalmaz, így kis mennyiségben fogyasztva nem lesz káros hatással a szervezetre.

Mérsékelten használva hatással van továbbá a vérkeringésre, illetve segíti megelőzni a különböző szívproblémákat. Magas C-vitamin tartalommal is rendelkezik, így támogatja az immunrendszer működését, illetve a bőr feszességét egyaránt. A borókabogyóban fellelhető olajok ráadásul képesek enyhíteni az erős köhögést, így akár megfázás ellen is alkalmazhatóak a különféle ízesítésű változatok. Fontos információ továbbá, hogy a gyógyhatású készítmény javítja az emésztést, illetve segíti a gyomrot az ételek lebontásában is. Sok hölgy ráadásul állítja, hogy még a menstruációs fájdalmakat is képes enyhíteni.

Nem érdemes azonban nagyobb mennyiségben fogyasztani, hiszen azzal éppen ellenkező hatást érhetünk el. Minden esetben tartsunk mértéket!

Hol szerezhető be minőségi ital?

A pink gin vásárlása gin webshopban is történhet, hiszen talán itt lehet az egyik legegyszerűbben beszerezni a különféle minőségi italokat. A gin esetében rendkívül fontos, hogy az csak és kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazzon, hiszen csak így lehet igazán ütős és hatásos. Rendelhetünk továbbá külön fűszereket, amikből később otthon egyéni ízlésre szabott keverékeket is gyárthatunk.

Összegezve

A mai gin tonicot tehát a briteknek köszönhetjük, akik már régóta keverik ezt a gyógynövényes változatot a különböző italokkal. A malária ellenszereként is alkalmazott alkoholból érdemes tehát otthon is tartani egy üveggel, biztos, ami biztos alapon.

Kapcsolódó cikkek

30 éves hazánk neves informatikai könyvkiadója

30 éves hazánk neves informatikai könyvkiadója

A Bártfai Barnabás által alapított vállalkozás 1992 óta foglalkozik könyvkiadással, amely 30 év alatt több mint száz könyvet jelentetett meg, s a kötetek darabszáma jelenleg már meghaladja a 600 ezer példányt.

Mit érdemes tudni a napelemes tetőcserepekről?

Mit érdemes tudni a napelemes tetőcserepekről?

Ezúttal azzal foglalkozunk, hogy mit érdemes tudni a napelemes tetőcserepekről, ha stílusos és innovatív megoldást keresünk napenergia terén.

Tippek az online borvásárláshoz

Tippek az online borvásárláshoz

Ha online vásárol bort, meg kell tennie néhány óvintézkedést.