Elképesztő összeget keresnek a legnagyobb YouTube sztárok - tanulj Te is a nyári YouTube-táborban

Legyél te is youtuber!
Elképesztő összeget keresnek a legnagyobb YouTube sztárok - tanulj Te is a nyári YouTube-táborban - YouTube tábor 2024 - YouTuber tábor 2024

A Forbes magazin minden évben összeállítja a legjobban kereső Youtube-sztárok tízes toplistáját. Ezek a youtuberek évente dollármilliókat visznek haza. A listát nézve nem csoda, hogy a fiatalok többsége szeretne a nyomdokaikba lépni.

A Youtube 13 éves múltra tekint vissza, és mára kétségtelenül megkerülhetetlen internetes platform. A tinik javarésze tévé és rádió helyett már szinte kizárólag Youtube-ot néz és hallgat. A választási lehetőségek száma végtelen, hiszen rengeteg tartalom kerül fel nap mint nap a videómegosztóra. A legnépszerűbbek között vannak a tech- és gamingvideók, a videoklipek, a különféle paródiák, valamint a DIY (Do It Yourself – Csináld magad) videók, de egyre többen néznek vlogokat, azaz videónaplókat is.

A legnagyobb youtuberek 2018-as összjövedelme 42%-kal haladta meg a 2017-es bevételt. Lássuk, kik ők (zárójelben a keresett összeg, millió dollárban):

  1. Ryan ToysReview (22)

  2. Jake Paul (21,5)

  3. Dude Perfect (20)

  4. DanTDM (18,5)

  5. Jeffree Star (18)

  6. Markiplier (17,5)

  7. VanossGaming (17)

  8. Jacksepticeye (16)

  9. PewDiePie (15,5)

  10. Logan Paul (14,5)

A lista első helyén egy hétéves kisfiú áll. A Ryan ToysReview csatorna 17 millió feliratkozóval ma már kizárólag a reklámbevételekből tartja fenn magát. A kis Ryan évi 22 millió dollárt keres, és termékei megtalálhatók szinte valamennyi nagy áruházlánc polcain az Egyesült Államokban. A kissrác a videóiban nem tesz mást, mint játékokat bontogat… És ezért szinte megőrülnek a követői!

Ryantől nem sokkal marad el Jake Paul, akinek a testvére, Logan is youtuber – ő szerepel a toplista tizedik helyén. Jake ismert alakja a közösségi médiának. Sikereinek köszönhetően szerepet kapott a Disney-csatorna Bizaardvark című sorozatában is. 2016 októberében jelent meg első könyve You Gotta Want It (Akarnod kell) címmel, de nagyon jól pörögnek a rapdalai is, amelyeknek már többmilliós nézettségük van.

A lista negyedik helyezettje, DanTDM a népszerű Minecraft játékban alkot már több mint 6 éve. A Minecraft egyébként is rendkívül közkedvelt, de DanTDM videón keresztül az is képbe kerülhet a játékkal kapcsolatban, aki korábban nem hallott róla, illetve szeretne minél profibbá válni a Minecraft világában. Dan csatornájára már 22 milliónál is többen feliratkoztak, friss videóit átlagosan 2-3 millióan nézik meg néhány napon belül, így a srác a reklámbevételekkel együtt tavaly már 18,5 millió dollárt vághatott zsebre.

Nem csoda, hogy a fiatalok rajonganak ezekért a sztárokért, és maguk is szeretnének hasonló karriert befutni – és persze sokat keresni.

Ha a milliók nem is jönnek könnyen, azért lehet sikereket elérni a Youtube-on. Ehhez első lépés az alapok elsajátítása, amire tökéletes a Youtube-tábor. Itt a videómegosztó portál hazai sztárjai és ismert arcai nyújtanak segítséget. A gyerekek megtanulhatják a kamerakezelés, a vágás és szerkesztés technikáját és szakmai trükkjeit, valamint különböző helyzeteket jelenítenek meg.

A meghívott magyar youtuberek őszintén mesélnek tapasztalataikról, sikereikről és kudarcaikról, sőt néhány kulisszatitkot is megosztanak a kíváncsiakkal.

Kapcsolódó cikkek

Tinder majmoknak - online társkereső majmoknak

Online társkereső majmoknak

Az majmok is online kereshetik már a párjukat.

Poppy, a Youtube sztár

Poppy, a Youtube-sztár

Bemutatjuk Poppyt, akiről mindenki azt hiszi, hogy ember.

Amazon Key In-Home

Amazon Key In-Home

Ekkor is eljut a csomag a lakásodba, ha nem vagy otthon.